Pyhä-Nattasen polku 13.6.18

Pyhä-Nattanen, Sompion luonnonpuisto, Sodankylä 7 km

Osoite: n. Sompiojärventie 916, Sodankylä (kyltti tien vasemmalla puolella. Tästä kohtaa pääsee laavulle. Tietä jatkettaessa eteenpäin kilometrin verran päästään varsinaiselle parkkipaikalle, josta pääsee suoraan ylös tunturiin)
Kesto: n. 3h (taukoineen)

 

 


dav

Maasto ja merkinnät:
 Haastava, muttei mahdoton maasto. Kivet, kallio, juuret ja suuri korkeusero tekee polusta hieman vaikeamman kulkureitin. Ylöspäin mentäessä reitti kulkee kivilohkarerykelmän läpi eli käytännössä tämä tarkoittaa keskikokoisten kivijärkäleiden päällä hyppelyä kiveltä toiselle. Reitillä on kaksi lähtöpistettä, ensimmäinen, alamäessä oleva polku kulkee laavun kautta tunturiin (osoite) ja kauempan olevan, mäen päältä lähtevältä paljon helpommalta polulta pääsee suoraan ylös palovartijan tuvalle. Jos kiertää koko reitin, suosittelen itse lähtemistä alhaalta laavun kautta, sillä maisemat tunturilta alastultaessa ovat antoisammat vastapäivään reittiä kiertäessä. Myös kivenlohkareet ovat mielestäni helpompi mennä alhaalta ylöspäin.

Merkinnät reitillä hyvät.

dav

 

 

Tulentekopaikat:
 Laavulla tulentekopaikka ja wc. Palovartijan tuvalla kamiina ja wc.

Huomioitavaa:
 Haastava nousu, mutta peruskuntoinen pärjää. Suoraan tunturiin vievä polku (eli myöhempi lähtöpaikka) helpompi, tosin muutama pieni kiveltä-kivelle hyppely sielläkin on. Kiveltä toiselle hyppelyssä oltava varovainen. Märällä ilmalla en lähtisi, koska varmasti liukasta.

 

 

Sompiojärven tie on hyvä ajettava, mutta tiellä isompia irtokiviä, jotka sinkoilevat ikävästi. Kannattaa ajella pätkä rauhallisesti.

Palovartijan tupa huipulla

dav

Linkit: https://retkipaikka.fi/pyha-nattanen-sodankyla/ , http://luolamiehenblogi.blogspot.com/2012/10/pyha-nattanen-sodankyla.html ja www.luontoon.fi/sompio/reitit sekä www.inarisaariselka.fi/attractions/pyha-nattanen/


Kävisinkö uudestaan? Mahdollisesti, hieno paikka. Urho Kekkosen luonnonpuisto kiinnostaisi myös.

 

 

Muuta: Itsellä maastokengät, mutta lenkkareilla kuivan sään aikaan pärjäisi hyvin. Tärkeintä, että kengät ovat hyvät ja tukevat jalassa kun joutuu hyppimään kiveltä toiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s