Noin Kolmen Vuoren Vaellus 20.6.18

Upeat näkymät

Etelä-Konnevesi, Rautalampi 14 km

Osoite: Törmälän Metsätie 136, 77700 Rautalampi
Kesto: n. 6-7 h
Reitti: Poiketen varsinaisesta Kolmen Vuoren Vaelluksesta (jonka oikea pituus lienee 16-17 km mailla) en kiertänyt läntisintä rantaa vaan oioin reitin suoraan Enonrantaan Loukkovuoren reitin läntiseltä polulta ja kävin katsomassa Loukkovuoren näköalapaikan. Loppureitillä kiersin Kalajan kierroksen läntisen polun kautta kohti Vuori-Kalajaa ja siitä parkkipaikalle.

 

 

Maasto ja merkinnät:
 Hyvin merkitty reitti opastekylteillä sekä keltaisilla palloilla. Maasto haastavaa juurakkoisuuden ja jyrkkien nousujen takia. Maisemat ovat kuitenkin aivan upeita, on mäntymetsää, järviä, sammalta, näköalapaikkoja.. Palkitseva reitti kaikin puolin.

 

Tulentekopaikat:
 Kunniamaininta uusista laavuista ja puuliitereistä puuhuollolla. Vessat löytyvät taukopaikoilta sekä parkkipaikalla oma wc.

 

Huomioitavaa:
 Korkeuserot ja juurakkoinen maasto. Märällä liukas, paikoittain polut hieman soistuvia (kuivalla kelillä ei haittaa).

Vuori-Kalajalla on myös lyhyt esteetön reitti ja paikalle pääsee tarvittaessa autolla (huom. parkkipaikka Vuori-Kalajalla tarkoitettu vain sitä tarvitseville). Konnevedellä on myös vesireittejä vesitse kulkeville.

 

Linkit:
 www.luontoon.fi/etela-konnevesi ja kartta: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/etelakonnevesifin.pdf , muista blogeista: https://retkimoodi.wordpress.com/2017/10/14/kolmen-vuoren-kierros/ ja
http://jalkaisin.blogspot.com/2018/06/kolmen-vuoren-vaelluksella-etela.html

 

Kävisinkö uudestaan? Todennäköisesti. Voin ainakin lämpimästi suositella Konneveteä. Mikäli tuntuu, että pidempi reitti ei luonnistu, aina voi kävellä Kalajan Kierroksen (4,6 km) läpi, siitä saa hyvän poikkileikkauksen alueelle.

 

Loukkuvuori (panorama isompana (Loukkuvuorelta))

 

Muuta: Suositeltu kulkusuunta vastapäivään.Reitin pystyi kävelemään lenkkareilla. Oma vedenkulutus reitillä oli 2l, autossa 1l eli yht. 3l (puolipilvinen päivä, tuulta jonkin verran).

Kalajanvuorelta

 

dav

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s