Kalkinpolttajan polku 25.6.18

Sipoonkorven kansallispuisto, Vantaa 6.5 km

Osoite: Tasakallion pysäköintialue, Tasakalliontie, Vantaa
(googlesta: Sipoonkorven kansallispuiston eteläinen parkkipaikka)
Kesto: n. 3h tauon kanssa


Maasto ja merkinnät: Uusittu reitti sitten viime kerrasta (ennen nimellä Kalkkiruukinpolku) ja tällä kertaa reitti on paljon selvempi kunnollisilla merkeillä. Ainoastaan Högbergin kalliolla parissa kohtaa merkit peittyvät viherkasvuston alle, mutta reitti on hyvin seurattava. Maasto kalliota, erittäin kaunista iki/satumetsää ja pieni pätkä hiekkatietä muutamalla nousulla. Osissa nousuissa on uudet portaat (suurin osa metalliritiläisiä) ja verrattuna vanhaan reittiin luontopolku on nyt uuden ja tilavan parkkipaikan ansiosta pidempi kuin vanha versio (itse Kalkinpolttajan polulle on annettu mittaa 4,8 km, mutta parkkipaikalta lähdettäessä pituus kasvaa n. 6,5 kilometrin mittaiseksi).

Tulentekopaikat: Reitin keskivälissä puuhuollolla. Vessa parkkipaikalla ja laavupaikalla.

Huomioitavaa: Muutama nousu.

Linkit: www.luontoon.fi/sipoonkorpi/reitit ja kartta: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/sipoonkorpifinsveeng.pdf sekä muista blogeista: http://naitapolkujatallaan.blogspot.com/2018/05/kalkinpolttajanpolku-sipoonkorvessa.html

Kävisinkö uudestaan? Todennäköisesti nyt kun reitti on uusittu. Olin unohtanut miten kaunis Sipoonkorven vanha metsä on (kun kiinnittää reitillä huomion siihen eikä ”tehtyyn” hiekkaiseen kävelyreittiin). Eniten itseäni jäi kiinnostamaan reitti Bakunkärriin ja Fiskträskiin, näillä saisi näppärästi pidennettyä polkua vielä enemmän.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s