Ylämaan kivi- ja luontopolku 26.6.18

Hakkuuaukea tien vierelläYlämää, Lappeenranta n.12 km

Osoite:
 Albertintie, Lappeenranta (Ylämaan nuorisotalo)
Kesto: n. 3,5-4 h

Maasto ja merkinnät:
 Hiekkateitä, heinittyneitä teitä, heinittynyttä pururataa, polkuja, hakkuuaukeita (huom. maasto risukkoista tässä) ja suolle pistäytyminen. Ihan loppupätkässä liikennöityä tietä. Merkitty sinisillä ympyröillä/merkintänauhoilla. Suurimmalta osalta hyvin merkittyä. Hakkuuaukealla merkit häviävät hieman kasvustoon, polku jatkuu aukean järvenpuoleiselta (vasemmalta) laidalta eli suuntaus järven vasemmalle laidalle päin.

Ylämaan luontopolku

 

 

Tulentekopaikat:
 Laavulla sekä metsästysmajalla on seka tulentekopaikka että vessa (ainakin laavun vessa oli siisti). Jos pitäisi valita mukavampi tulipaikka, niin metsästysmaja, sillä laavu on tien vieressä.

 

 

Ylämaan luontopolku

Huomioitavaa: Netistä löytyy vanhat kartat! Reittiä on muutettu 2014 ja kartat on unohdettu päivittää nettisivuille. Laitan viestiä sivustolle jos korjaisivat. Maastossa on kuitenkin käyty muuttamassa reittimerkintöjä, joten ne on ajan tasalla. Jos noudattaa oheisia neuvoja, ei reitiltä pitäisi eksyä. Huom. en kiertänyt reittiä täysin loppuun vaan koukkasin Korupirtin suuntaan (kuvat postauksen loppupuolella, skrollaa alas).

 

 

Viilajoki

Muutokset reitillä:
– Reitin alkupiste on Ylämaan nuorisotalolla
– Suo-osuus on muutettu niin, että siellä käydään vain pistäytymässä ja tullaan samaa reittiä takaisin! (vaikka sinisiä palloja on muutama väärään eli vanhan reitin? suuntaan suon viereistä mutaojaa seuraten. Itsehän ajattelin yrittää seurata kyseistä reittiä, mutta koska siniset pallot loppuivat, rämmin sitten metsän läpi tielle. Keltaiset merkintänauhat ovat minun peruani -älä seuraa! vaan mene samaa reittiä takaisin).
– Esitteen mukaan näyttäisi, että tie laavulle ei seuraa sinne menevää tietä, vaan kulkee tien vasemmalla puolelle. Näin ei ole, polku seuraa ajotietä (kts. google-kartat).
– Reitti ei enää kierrä Korupirtin kautta (harmi sinänsä, Kivipolun esitteeseen oli viimeiseksi ympyräksi ennen Korupirttiä merkattu ’kivipolku’ ja olisi hauskaa ollut nähdä minkälainen se on -en lähtenyt seikkailemaan vanhalle polulle enää tässä vaiheessa, sillä reitti vilkaisulta vaikutti jääneen kasvillisuuden alle)

 

 

 

 Linkit:
 Tällä kertaa en linkkaa virallisia sivuja, koska niissä on vanhentunutta tietoa. Myöskään ’fiksua’ karttaa ei löydy. Sen sijaan tässä Ylämaan kivipolun korjattu esite (pdf) ja alla korjattu kartta sekä oma reitti (en mennyt polkua loppuun asti vaan lähdin Korupirtin suuntaan). Lisäksi muista blogeista: https://maurikin.blogspot.com/2014/10/ylamaan-luontopolku-11102014.html

 

 

Kävisinkö uudestaan? Luultavasti en. Reitiltä löytyi kyllä kauniita maisemia, mutta olisi toivonut enemmän ehkä polkuja (kuin teitä). Voisin kuvitella, että alueelta kuitenkin upeita metsäpätkiä löytyy. Ymmärrän tosin kyllä, että näinkin syrjäisessä olevaa luontopolkua tuskin hirveästi uudistetaan.

Muuta: Reitin pituus on n. 12 kilometriä, mutta jos aloittaa korupirtiltä, tule kilometri-pari lisää. Oma vedenkulutus: vajaa litra, koiralla vajaa litra+lisävesi puroista ja joista.

Heinittyneitä teitä..

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s