Hanikan luontopolku 19.6.20

IMG_20200619_120730alkun. 5 km, Espoo

Osoite: Hanikan kuntoradan parkkipaikka (juuri ennen os. Suvisaarentie 1, 02360 Espoo)
Kesto: n. 2 h

Maasto ja merkinnät: Kallioista maastoa, sekametsää, kosteikkoa ja rantaviivaa. Polku on paikoin juurakkoista ja kivikkoista sisältäen muutamia kevyehköjä nousuja. Osa reitistä menee pitkospuilla. Paljon pientä ihmeteltävää (siirtolohkare, hiidenkiuas, lintutorni..).

IMG_20200619_131347mrh

Pääosin hyvin merkitty keltaisilla palloilla, paitsi toisella kallio-osuudella olivat harvemmassa, huonosti näkyvissä, joten tarkkana saa olla. Tulin itse alas kalliolta hieman eri reittiä tämän seurauksena ja jatkoin kartan avulla eteenpäin kunnes pääsin taas polulle.

Tulentekopaikat:
Huomioitavaa: Kostealla kelillä kalliot varmasti liukkaat
Linkit: Espoon kaupungin sivut, kartta (pdf)

Kävisinkö uudestaan? Täytyy sanoa, että luontopolku oli positiivinen yllätys monipuolisuudeltaan ja siitä, miten paljon luontoa ja monipuolisuutta ”keskellä” kaupunkia sijaitseva reitti voi tarjota. En tiedä kävisinkö uudestaan tai kuinka suosittu reitti normaalisti on (juhannusaattona ainakin oli hyvin hiljainen), mutta lähimatkan päässä asuville voin suositella kokeiltavaksi. Yllätävän vähän ainakin itseäni häiritsi se, että reitti on lähellä asutusta. Enemmistö reitistä kulkee luonnon keskellä.

IMG_20200619_135233ranta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s