Uittajanpolku, Seitseminen 10.-11.9.22

IMG_20220911_082049h10+9 km, Ylöjärvi

Osoite: Useita, tai googleen Kirkas-Soljonen
Kesto: n. 6-8h (-2 päivää)

Maasto ja merkinnät: Helppokulkuinen ja hyvin merkitty maasto (reittimerkintöjä ei paikoin ole tiuhasti, mutta tie helposti seurattava). Vain pari-kolme mäkeä ja juurakko maltillista. Seitseminen alueena tarjoaa erittäin kaunista sammalpohjaista kuusimetsää, hieman erämaisemaa, soita, järviä (/lampia) ja todella vaikuttavan aarnialueen.

IMG_20220911_101956_pan

Tulentekopaikat: Kartan osoittamilla alueilla.
Huomioitavaa: Reitti on uusi.
Reitillä paikoitellen mutaisia kohtia, joten kannattaa varautua kengillä, jolla tämä ei haittaa. Kovalla tuulella saattaisin välttää aluetta, etenkin aarnimetsää, sillä metsässä oli useita kaatuneita puunrunkoja ja iso osa pystyssä olevista oli vanhoja puita.

IMG_20220911_085322h

Saari- ja Kirkas-Soljasen P-paikoilla on vähemmän tilaa, isompi P-paikka löytyy Koverosta. Uittajanpolulla kaikilla telttapaikoilla näytti olevan hyvin telttapaikkoja.

Linkit: Luontoon-sivujen kartta
Kävisinkö uudestaan? Ehdottomasti. Alue oli todella kaunis. Pidin etenkin sammalpohjaisesta metsästä ja aarnialueesta, joka oli vaikuttava. Vaikka elokuussa puut alkavat harventua ja maaperä kuihtua, oli alue värimaailmaltaan lähes kauttaaltaan syvän vihreä. Lammet/järvet eivät olleet järin suuria, mutta kivan nättejä. Kuljin reitin vastapäivään aloittaen Kirkas-Soljasen P-alueelta.

IMG_20220911_085401_pan

Muuta: Reitin pituus 18 km, mutta oman koukkauksen takia tuli itselle lisää 1 km

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s