Joutsijärvi 24.-25.8.19

IMG_20190824_171349h

32,5 km, Ulvila (17,1 km + 15,4 km)

Osoite: Tammentie 197, 29340 Ulvila (Tammen tila)
Kesto: 2 päivää (tai tunteja, riippuen reitin pituudesta)

Maasto ja merkinnät: Kuusimetsää, järvimaisemaa, muutama suomaisema, (näyttävä) hakkuuaukea. Polku juurakkoa ja kivikkoa, ei juurikaan nousuja. Pitkospuita. Hyvin merkitty ja mielenkiintoinen ympyräreitti, jonka varrella kaikkea mielenkiintoista: lossiylitys, veneylitys, kustaan savupirtti, korsu, autiotupia.. Suurin osa reitistä menee kuusimetsän läpi.

Tulentekopaikat: Karttaan merkityillä laavupaikoilla

Huomioitavaa: Maasto on haastavaa kivikkoisuuden ja juurakkoisuuden takia. Kuusimetsässä polku kosteahko. Joutsijärveltä löytyy joko 27 km ympyräreitti tai 4,2 km lyhempi luontopolku.

Mikäli meinaat olla yötä Joutsijärvellä, niin telttapaikkoja on todella vähän ja laavu- sekä autiotuvat täyttyvät nopeasti eli ole aikaisin liikkeellä! Reitin varrelta löytyy kaivo (Sisälmystenlahden autiotuvan läheltä), mutta vettä ei ole tutkittu uudestaan sitten 2017 (tällöin vesi muuten ok, mutta rautaa enemmän kuin suositukset sallivat). Ruostunut sanko on kylläkin vaihdettu uuteen.

Mikäli yövyt korsussa, ota matkaan muutama tuikku tai hyvä taskulamppu – korsu on sisältä todella pimeä.

Muuta: Itse kiersin reitin myötäpäivään ja mielestäni oli hyvä ratkaisu, varsinkin loppumatkan maisemien osalta

Linkit: Outdoors Satakunnan sivu ja Retkipaikan juttu sekä kartta.

Kävisinkö uudestaan? En tiedä. Joka tapauksessa suosittelen kohdetta lämpimästi mikäli et ole aikaisemmin siellä käynyt, todellakin ”Elämysten Joutsijärvi”!

Jätä kommentti