Pieni Herajärven kierros (pohj.), Koli 26.-27.7.20

IMG_20200727_190633pan_h10.2+22 km, Koli (Kiviniemi-Ryläys-Mäkrä-Kiviniemi)

Osoite:
 Mustalahdentie 27, 81160 Romppala (Kiviniemen retkeilykeskus)
Kesto: Riippuu ihan miten haluaa mennä. Kaksikin päivää riittää, mutta fiksumpaa olisi ehkä ollut mennä kolmessa päivässä, niin olisi voinut edetä maisemia katsellen rauhallisemmin.

Maasto ja merkinnät:
 Haastavaa juurakkoista ja kivikkoista maastoa ylös-alas nousuineen ja laskuineen. Merkinnät erittäin hyvät, periaatteessa ilman karttaakin pärjää.

Tulentekopaikat:
 Kartan mukaisilla paikoilla kuten vessat jne. Hyvin hoidettu. Ryläyksen telttapaikka hyvin hoidettu ja tilaa n. 5 teltalle kodan lisäksi.

Huomioitavaa: Huolehdi vedensaannista ja täytä pullot kun pystyt. Aika monella paikalla kaivo käyttökiellossa ja etenkin itäpuolella pohjoispään reissua vedenottopaikat (purot jne.) vähissä.

Pirunkirkolle mennessä kannattaa jättää rinkka polun yläosaan (ennen kuin reitti alkaa laskeutua), sillä laskua on n. puolet (n. 500m) matkasta. Sama matka täytyy tietenkin kävellä ylös takaisin.


Linkit: Luontoon-sivut Kolista ja Pienestä Herajärven kierroksesta (pohjoisosa), Kiviniemen tila,


Kävisinkö uudestaan? Haastava, rankka, mutta palkitseva ja erittäin mielekäs! Kiersin reitin myötäpäivään aloittaen Kiviniemen tilalta ja jätin Ukko-Kolin käymättä, sillä en halunnut mennä ihailemaan turistisumaa. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä Mäkrän näköalat olivat yhtä huikeat ja sai olla rauhassa! Tuskin heti menisin uudestaan pohjoispään kierrosta, mutta eteläpää jäi vielä näkemättä. Sinne siis jossain vaiheessa. Lisähuomautuksena mainittakoon, että vedin reitin Skinners-paljasjalkasukissa rinkan painon ollessa 19,4-17,5 kg veden (2l) kanssa ja ”kenkä”valinta oli onnistunut sekä toimiva. Ensi kerralla voisi kyllä harkita matkan taittamista kolmessa päivässä, mutta katsotaan. Ensimmäisenä päivänä yövyin Ryläyksellä ja toisena päivänä Kiviniemessä. Lakkalasta yöpymispaikkana (4 km ennen Kiviniemeä) jäi kieltämättä parempi fiilis, mutta seuraavan päivän sateenuhan takia päätin yöpyä kuivassa riihimajoituksessa.

Muuta: Kiviniemessä mahdollisuus mm. aitta tai riihimajoitukseen sekä saunaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s