Yö Liesjärvellä 18.-19.5.24

kansikuva-jarvi
n. 6,3 + 10,2 km, Liesjärvi, Tammela

Osoite: Kopinlahden pysäköintialue, Kansallispuistontie 203, Tammela
Kesto: tunteja/1-2 pvää

Maasto ja merkinnät: Hyvin merkitty reitti. Järvimaisemaa ja kauempana seka- sekä kuusimetsää. Maasto paikoin hyvin juurakkoista. Vähäisesti mäkiä.

Tulentekopaikat: Karttaan merkityillä paikoilla. Huom! Muista tarkistaa metsäpalovaroitus!
Telttapaikat: Savilahti täysi, Peukalolammilla varsinainen telttailualue neulasmetsän siimeksessä ja Kaksvetisessä myös ihan hyvä alue, mutta Peukalolammia pienempi.
Huomioitavaa: Juurakkoisuus

Linkit: Luontoon.fi:n kartta Liesjärvestä
Kävisinkö uudestaan? Ehkä. Alkuperäisenä ideana oli yöpyä Savilahdessa, mutta koska Kopinlahden parkkipaikka oli aivan täysi päädyin kävelemään suoraan Siltalahden kautta Peukalolammiin, mikä oli loistava valinta; alueella oli harvakseltaan telttoja ja telttapaikat neulasmetsän alla. Kävin seuraavana päivänä katsastamassa Savilahden, joka oli kuin oli aivan täysi, jopa niinkin, että telttoja oli sijoitettu aivan tulipaikan viereen. Kannattaa pysyä kaukana alueesta ellei käy siellä keskellä arkiviikkoa.  Itse reitti Kopinlahdesta Peukalolammiin oli nätti, tosin polku Siltalahdesta (Peukalolamminkankaan kankaan kautta) kulki osittain risumetsässä, vaikkakin muutama nätti kallioalue ja pieni suon ylitys palkitsi. En kuitenkaan jaksanut kulkea aamulla samaa reittiä takaisin tai lähteä Kaksvetisestä kiertämään ympyrää pohjoisen kautta, sillä risumetsäkiintiöni oli täynnä. Suuntasin etelään ja kävelin hiekkatietä (tie merkattu ratsastusreitiksi) suoraan Pirttilahteen. Kun piipahdin Suvilahdessa, oli metsä tällä alueella enemmän sammalpainotteista kuusimetsää ja todennäköisesti jos uudestaan alueelle menisin, suuntaisin juurikin kohti Ahonnokkaan. 

Muuta: Savilahden alue voi olla viikonloppuna aivan täysi

IMG_20240519_053836

 

 

 

 

 

 

 

.

 

.

 

 

 

.

Jätä kommentti