Neitjärven kierros, Ruunaa 4.-5.8.23

IMG_20230804_19584524 km (15 + 9 km), Ruunaa

Osoite: Närelenkki, 81750 Lieksa (P-paikka)
Kesto: n. 2 pvä

Maasto ja merkinnät: Hyvin merkitty maasto. Koskia, soita, mäntymetsää, järviä. Pääosin helppokulkuista polkua, jonkin verran juurakoita ja kiviä. Runsaasti pitkospuita. Pieni hiekkatiepätkä. Muutama mäki, mutta pitkälti ei isoja korkeusvaihteluita. Veneylitys soutamalla ja näkötorni.

Tulentekopaikat: Karttaan merkityillä paikoilla

Huomioitavaa: Pitkospuut kostealla kelillä todella liukkaat. Veneylityksessä otettava huomioon, että kummallekin puolelle ylityspistettä jää sekä vene että tarpeeksi pelastusliivejä (3x yli 70 kg, 2 x 20-30 kg).

Linkit: Luontoon.fi:n sivujen kartta ja VisitKarelian sivut

Kävisinkö uudestaan? Mikä ettei, polkuja jäi vielä kiertämättä. Ruunaa oli kokonaisuudeltaan kaunis kokonaisuus, josta löytyi mukavasti vaihtelua. Lähdin Neitikosken P-paikalta ja kiersin reitin vastapäivään. Yövyin Onkilammen laavulla. Joen ylitys soutamalla jännitti, etenkin kun paikalle saavuttaessa näkee niemenkärjen toisella puolella vuolaasti virtaavaan laajan jokialueen, mutta niemen toisella puolella Airovirran ylityspaikalla ei virta ollut enää niin merkittävä (sitä oli, muttei koskena). Veneylitys oli hyvin toteutettu ja loppupelissä hyvinkin helppo. Virran yli soutaminen sujui aika nopeasti eikä ylimääräisen veneen kuljettaminen toisella puolelle ollut hankalaa: veneen nostamisen vastarannan venealustalle oli myös tehty todella helppoa vinssin avulla (vaikkakin vene nousi alustalle ilmankin). Reitin loppupäässä kuljin suoraan retkeily/campingalueen läpi  ihastelemaan vielä Neitikoskea.

Muuta: Rinkan paino 14,08 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Jätä kommentti