Syväjärven-Lääväkorven kierros, Ruokolahti 3.6.24

IMG_20240603_151535

18 km, Ruokolahti

Osoite: Metsolantie 3, Ruokolahti (Ruokolahden urheilukenttä, urheilukentän pohjoispuolella olevan pienen sillan luonta)
Kesto: 4,5 h – 6 h

Maasto ja merkinnät: Hyvin merkitty maasto oransseilla maalimerkinnöillä. Myös hakkuuaukeilla olivat merkit näkyvissä. Mikäli kiertää reitin vastapäivään itäosan voimalinjojen alla menevän leveämmän sillan ylityksen jälkeen reitti jatkuu voimalinjojen suuntaan, ei pienen sillan yli (joka on aivan isomman sillan kupeessa). Ainut, mitä olisi kaivannut, olisi ollut vaikka urheilukentän parkkipaikan välittömässä läheisyydessä oleva kartta reitistä ja selvempi merkintä siihen, mistä reitti lähtee.

Maasto pääosin helppoa mäntypainotteista sekametsää, mutta mukaan mahtui myös muutama nätti vanha kuusialue, korkeampia näköalamaisemia, kalliota sekä pieniä lampia/järviä. Välistä reitti menee metsäteillä. Reitin pohjoispuolella muutama lyhyt, mutta tuntuva nousu ja hieman juurakkoisuutta/kivikkoisuutta, mutta muuten aika lailla tasaista menoa.

Tulentekopaikat: Reittiin merkityllä paikalla
Huomioitavaa: Myllykosken laavua reitillä ei enää ollut, se oli palanut. Yöpymistä ajatellen teltalle paikkoja oli tulentekopaikan lähellä huonosti, korkeintaan 1-2.

Reitti seuraa paikoin E10 Rajojen reittiä ja kierrosta voi pidentää yhdistämällä se Mustakulkkulan reittiin (+20 km) tai jatkamalla E10:tä Rautjärvelle.

Koska kartta alueesta on yleisluontoinen, koin, että paperinen kartta reitistä oli hyvä olla mukana (haettavissa Ruokolahden kirjaston matkailuinfosta saatavuuden mukaan, kts.alla)

Linkit: VisitRuokolahden sivut alueesta ja kartta
Kävisinkö uudestaan? Myllykosken (ex-) laavun alue on todella kaunista, joten olisi todella mielenkiintoista jatkaa siitä pohjoiseen Mustakulkkulan reitille. Eteläosio oli hieman tylsempi, mutta onneksi joutuisa. Nyt kun se on nähty, niin jättäisin eteläosion välistä.
Lääväkorven kartta oli hyvä lisä Syväjärven-Lääväkorven kierroksella ja koska en tiedä miten Mustakulkkulan reitti on merkitty, niin kaipaisin sinne ehkä samanlaisen, yksityiskohtaisemman kartan mukaan.

Muuta: Lääväkorven kartan voi käydä hakemassa Ruokolahden kirjastossa sijaitsevasta matkailuinfosta (osoite Nällikuja 1, Ruokolahti), joka on lähellä urheilukenttää, jossa on reitin aloituspaikkaa. Kannattaa kuitenkin soittaa (Matkailu-sivujen yhteystiedot täältä, veikkaan, että kirjaston numero on nopein) ja kysyä etukäteen onko karttoja enää saatavilla, sillä kun itse hain kartan, oli siellä jäljellä enää yksi. Kannattaa myös kysyä maksaako kartta, sillä jotkut alueen kartoista oli maksullisia.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

Jätä kommentti