Lapakistoa ympäri 10.9.17

Lapakiston luonnonsuojelualue, Nastola. 7.7 km
(Sammalistonpolku-Pitkäjärvenpolku)

Osoite: Sammalistontie 33, 15540 Nastola
Kesto: vajaa 3h

Maasto ja merkinnät: Kaunista sammalmetsää ja suomaisemaa järvien ympäröimänä. Muutama metsätienpätkä. Merkinnät hyvät ja maasto aika helppoa (vähän nousuja). Kuljin Sammalistonpolkua vastapäivään ja jatkoin siitä Pitkäjärvenpolulle (kuljin kallion kautta etelään) ja palasin P-paikalle Sammalistonpolkua.

Tulentekopaikat: Tasaisin väliajoin karttaan merkkien mukaisesti kuten WC:kin. Puuhuolto on, tosin joissain paikoissa puut olivat vähissä. Parkkipaikan WC:stä puuttui lukko ja ilmeisesti sateen jäljiltä katon läpi oli päässyt vettä sisään.

Huomioitavaa: Märällä liukas, alueella oli paljon myös lapsiperheitä liikkeellä, sopii tähän hyvin.

Linkit: Yleisinfo www.lahdenseudunluonto.fi/luontokohteet/nastola/lapakisto ja kartta pdf-muodossa (kaikki reitit): www.lahdenseudunluonto.fi/files/download/221 tai reitit yksittäin: www.lahdenseudunluonto.fi/julkaisut/esitteet#lapakistoesitteet

Kävisinkö uudestaan: Mahdollisesti. Suosittu paikka, mutta sen verran mukava fiilis jäi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lapakistoa ympäri 10.9.17

  1. No nyt on tuttuja maisemia! Lapakisto on ”ihan tossa vieressä”, niin on tullut käytyä jo useampaan otteeseen. Reittejä on mistä valita ja halutessaan pääsee yhdysreittejä pitkin Pajulahden reitistöön. Meilläkin on vielä pari reittiä käymättä ja talvelle meinasin säästää yhden saarigeokätkön, joka alueelta löytyy. Viikonloppuisin hyvällä säällä tosiaan hyvinkin suosittu paikka, tosin pidemmillä reiteillä saa kulkea melko rauhassa.

    Tykkää

Jätä kommentti